Een nieuw begin

Het is een tijdje rustig geweest met mijn blog. Dit had alles te maken met mijn verhuizing, dat behoorlijk wat tijd vergde. Ja, je hoort het goed. This woman is living on her own :). Ik kreeg eind december vorig jaar de sleutels overhandigd en toen kon het klussen beginnen. Dit betekende dat ik vaak tijdens mijn vrije dagen, ik werkte er nog bij, aan het klussen was. Van verven van de muren tot Ikea meubels in het elkaar zetten. Samen met mijn lieve vader, knapte wij de boel op. Wat resulteerde in een eigentijdse frisse woning. Ook moest ik tussendoor ook achter de woningcorporatie en het bouwbedrijf aanzitten om gebreken in de woning te laten verhelpen, zoals de badkamer. Gelukkig is alles goed gekomen. Ik heb er veel van geleerd en het heeft mij weer een stuk assertiever gemaakt.

Home sweet home

Naast het klussen was er natuurlijk ook het leuke gedeelte van op jezelf wonen, namelijk shoppen voor mijn interieur. Samen met mijn ouders ging ik op pad. Zo kwam ik erachter dat de levertijd van een goed bank, best lang kon duren. Dat gold ook voor de matrassen. Dat heb je als je vanuit niets naar iets moet gaan. Uiteindelijk kon ik na het shoppen, een leuk en gezellig huis voor mijzelf maken. Emotioneel moest ik ook het een en ander loslaten. Als je al lang bij je ouders woont, moet je emotioneel een veilige plek gaan loslaten en een nieuwe gaan creëren. Dit kon ik gelukkig stap voor stap doen. Andersom gold dit natuurlijk ook voor mijn ouders. Wat heel begrijpelijk is. Uiteindelijk ben ik begin maart in mijn woning getrokken. De eerste dagen voelde een beetje onwennig voor mij en sliep ik nog niet goed. Ook moest ik mijn draai vinden, aangezien ik nu alles zelf moet doen. Zeker als je daarnaast ook gewoon werkt. Balans vinden is erg belangrijk, anders loop ik mijzelf zo voorbij. Die balans begin ik steeds meer te vinden en ik merk dat ik weinig moeite heb om alleen te zijn. Soms mis ik wel de goede gesprekken met mijn vriendinnen of de verhalen van het ouderlijke huis. Gelukkig bestaan er telefoons en wonen mijn ouders in de buurt. En ondertussen zijn al twee goede vriendinnen langs geweest voor een kleine housewarming:).

Beroepsoriëntatie

Nu de verhuizing achter de rug is en ik meer mijn draai kan vinden, kan ik ook weer nadenken over mijn eigen toekomst. Ik loop al een tijd met de vraag wat ik wil doen op werkgebied. Hierbij heb ik hulp gezocht van Leren & Werken in Haarlem. Mijn vraag heb ik bij hen neergelegd en ik heb een beroepskeuzetest gemaakt. In deze test wordt gekeken naar je persoonlijkheid, werkwaarden en interesses. De komende weken ga ik hier mee aan de slag, door aan de hand van mijn kwaliteiten en interesses te kijken naar vacatures en de taken die mij aanspreken. Het is belangrijk voor mij om daarbij te kijken naar mijn sterke kwaliteiten en die niet uit het oog te verliezen. Ook is het belangrijk om te kijken wat mij uitdaagt of waar ik meer over wil leren. Ook daarbij is balans the keyword. Enerzijds komt het mentale gedeelte bij mij sterk terug uit de test, maar is het ook belangrijk om te kijken naar de taken die ik interessant vind en waar ik verder in kan groeien. Wat het resultaat ook mag zijn, het zal mij in ieder geval weer dichter bij mijzelf brengen.

Wil je weten hoe de arbeidsmarkt zich nu ontwikkelt en waar de kansen liggen? Op de website van werk.nl kun je per sector/beroep en regio kijken naar kansrijke beroepen. Wil je weten welke beroepen bij jouw competenties passen? Neem dan een kijkje bij beroepenvinder. Succes!

 

Wil je reageren op mijn blog? Laat hieronder dan een reactie achter!

Advertenties

2 Comments

Geef een reactie als je wilt

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s