Netwerken: het netwerkgesprek voorbereiden

In mijn vorige blog kon je meer lezen over netwerken en hoe je een netwerkgesprek regelt. Nu zal ik je meer gaan vertellen over hoe je een netwerkgesprek voorbereid en hoe je het contact verder onderhoudt. Misschien is het jou inmiddels gelukt om contact te maken met een netwerkcontact die jou graag wil spreken over zijn of haar werk en heb je diegene gevraagd om met je mee te denken met jouw banenzoektocht.

Het doel van het gesprek

Uiteraard ga je niet helemaal blanco het gesprek in. Van te voren kijk je waar je gesprekspartner werkt en wat het doel van dit gesprek voor jou is. Bijvoorbeeld: is het een oriënterend gesprek waarbij je vooral kennis wilt maken met het bedrijf of organisatie en jouw gezicht wil laten? Of ben je net als ik aan het oriënteren in het werkveld waar je wilt werken, dan is jouw doel vooral kennismaken en vragen of diegene met je mee wilt denken. Vaak blijf je op deze manier ook bij diegene in het geheugen hangen voor wellicht een toekomstige vacatures. Dan heb je twee vliegen in een klap. Ook kan diegene je vacatures doorsturen die interessant voor jou kunnen zijn.

Bedenkt een aantal vragen die je wilt stellen

Naast dat je informatie zoekt over de organisatie, is het ook goed om een aantal vragen paraat te hebben die je tijdens het gesprek kunt stellen. Soms vertelt je gesprekpartner al van zichzelf al veel en kan je af en toe op je vragenlijst spieken om te kijken of de vragen aanbod zijn gekomen. Soms tref je juist iemand die veel van jou wilt weten en jou vragen stelt. Om op die manier jou beter te leren kennen. Ook dan is het goed om ook zelf vragen te stellen is mijn ervaring.

Elevator pitch

Voordat het gesprek begint is het goed om kort iets over jezelf te vertellen en uit te leggen wat je doel is. Dit verschilt heel erg per gesprekspartner heb ik zelf gemerkt. Vaak snappen de meeste mensen, na jouw telefoontje of e-mail, wat het doel van het gesprek is. In het begin van het gesprek is het altijd goed om dit nog even aan te geven, om zo bepaalde verwachtingen weg te nemen. Je komt er namelijk niet voor een baan of om te solliciteren. Je wilt vooral kennismaken met deze persoon en de organisatie beter leren kennen.

Relatie opbouwen

Bij een netwerkgesprek is het belangrijk dat je een goede indruk maakt. Denk daarbij niet alleen aan voorbereid het gesprek ingaan, maar ook aan je houding. Je wilt dat diegene een positieve indruk van je heeft, om je bijvoorbeeld voor te stellen aan een andere werkgever of collega. Wees daarbij vooral jezelf en positief, want die leuke baan ga je sowieso wel scoren. Verder is het ook gewoon leuk om nieuwe contacten op te doen. Stel daarnaast ook vragen waarbij je jouw belangstelling laat zien en waar jij eventueel bij zou kunnen dragen. Zoals: waar loop je tegen aan? Zijn er belemmeringen? Dit doe je vooral als je bijvoorbeeld in de toekomst bij dit bedrijf zou willen werken.

Nieuwe connecties die jou verder kunnen helpen

Als het einde van het gesprek in zicht is en jij geen andere vragen hebt, kun je vragen of diegene nog andere organisaties of bedrijven kent die interessant zijn om te spreken. Soms komt dit al eerder in het gesprek aan de orde, zeker als je diegene hebt gevraagd om met je mee te denken. Natuurlijk vraag je ook of je zijn of haar naam mag noemen. Meestal reageert diegene positief en dan weet je eigenlijk al dat je een positieve indruk hebt gemaakt in het gesprek;).

Na het gesprek

Als het gesprek eindigt, dan bedankt je jouw netwerkcontact voor zijn/haar tijd. Dit kun je op je eigen manier doen. De een geeft iemand een Merci als bedankje. Ik kies zelf ervoor om diegene na het gesprek nog een bedankmail te sturen. Ik geef dan aan dat ik het een prettig gesprek vond en erg blij ben dat diegene mij verder op weg heeft geholpen. Ook zoek ik diegene op via LinkedIn en stuur ik een connectieverzoek met een persoonlijk bericht. Na een paar weken kan je diegene nog een keer een mail sturen, met hoe de verdere netwerkgesprekken verlopen zijn na jullie gesprek. Op deze manier blijf je ook in zijn/haar geheugen hangen voor eventuele vacatures die hij/zij tegenkomt.

Veel succes en plezier met netwerken!

Wil je nog meer artikelen lezen over solliciteren en werk, kijk dan op deze pagina van mijn blog voor meer handige tips!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Heb jij nog een handige tip of wil jouw ervaring delen? Laat hieronder dan een reactie achter 😉

 

 

Advertenties

One comment

  1. […] Net als met LinkedIn is het goed om eerst contact te leggen met je ‘warme’ contacten, mensen waarmee je een klik hebt en/of eerder hebt gesproken. Elk netwerkcontact die je kent, kent weer 250 mensen en samen met jouw netwerk is dat 500 mensen. Keep that in mind als je gaat netwerken;). Als je op zoek bent naar een baan kun je vragen of hij of zij met jou mee willen denken over jouw banenzoektocht. Dit kan je ook doen als je jouw bedrijf aan de man wil brengen of wilt leren hoe de ander dit doet. Deze benadering voelt minder bedreigend en laat ruimte over voor een leuk gesprek. Uit eigen ervaring weet ik dat mensen het helemaal niet erg vinden om met je mee te denken en graag tijd voor je vrij maken. Kies daarvoor een leuke locatie uit om dit netwerkgesprek te voeren. Meer handige tips over netwerkgesprekken kun je vinden in mijn blogs: ‘Netwerken: de 1e stappen naar een netwerkgesprek’ en ‘Netwerken: het netwerkgesprek voorbereiden’. […]

Geef een reactie als je wilt

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s