Een herfstdip voorkomen

We beginnen het al een beetje te merken, de dagen worden korter en het wordt eerder donker. Ook schijnt niet altijd de zon en voor sommige mensen kan dit een somber gevoel geven. Natuurlijk is het niet erg om een keer een off day te hebben, maar het wordt pas een probleem als dit langer aanhoudt. Daarom een aantal handige tips om die herfstdip voor te zijn.

Zoek daglicht op en ga wandelen

Nu de zomer echt voorbij is, kunnen mensen zich moe en lusteloos gaan voelen. Daarom is het goed om toch wat daglicht te zoeken als dit even kan. Door bijvoorbeeld in je pauze een stukje te gaan wandelen. Op die manier krijg je toch de nodige portie vitamine D binnen en de zon hoeft daar overigens niet voor te schijnen;). Heb je wat meer vrije tijd, dan werkt een stevige wandeling ook heel goed. Je kunt even al je zorgen loslaten en genieten van de mooi kleuren die de herfst op de bomen achterlaat. Je voelt je meteen stuk fitter en energieker.

Plan een afspraak met vrienden of zoek (nieuwe) mensen op

Zie je het even niet meer zitten, dan is het goed om je zorgen te delen met anderen. Of dit nou kleine of grote dingen zijn, het is altijd fijn om je hart even te luchten bij de mensen waar je goed bij voelt en die ook echt naar je luisteren. Ook kan eenzaamheid om de hoek kijken en ervoor zorgen dat je minder goed in je vel zit. Ga dus wat leuks doen met je vrienden, bijvoorbeeld: lekker winkelen, een filmpje kijken of ga dansen. Of kijk in de buurt of ze leuke activiteiten organiseren. Een leuke manier om activiteiten te ondernemen met anderen is Meetup. In elke stad hebben ze wel wat te doen en het is een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten.

Start een nieuwe hobby of cursus

Als de herfst begint, dan begint vaak ook het nieuwe cursusseizoen weer. Vaak worden er open dagen georganiseerd voor verschillende cursussen en andere vrije tijdsbestedingen. Van yoga en boekbinden tot buikdansen en een nieuwe taal leren. Genoeg diversiteit dus en voor ieder wat wils. Heb je inspiratie nodig? Bekijk dan mijn eerdere blog over dit onderwerp.

Neem af en toe wat meer rust

Als de herfst eenmaal begint, hoor je iedereen om je heen snotteren. Ook kun je sneller moe zijn na een dag werken. Neem dan wat meer rust als je merkt dat je dit nodig hebt. Soms kan een rustig weekend of een avondje netflixen net zijn wat je nodig hebt. Voel je vooral niet schuldig als je een keer een afspraak moet afzeggen. Goed voor jezelf zorgen is nou eenmaal ook belangrijk en prioriteit nummer 1;).

Verwen jezelf                                                                       

Een nieuw seizoen betekent ook dat je jouw herfst garderobe mag aanvullen met nieuwe exemplaren. Dus verwen je zelf lekker met een nieuwe warme trui of een mooi paar schoenen. Ook een warme beker chocolademelk hoort erbij. Wat heerlijk en troostend is als het kouder wordt. Wil je jezelf helemaal in de watten leggen, dan is een saunabezoek of een ontspanningsmassage ook hele goede keuze, dat kan ik uit eigen ervaring vertellen.

Maak een mooie moodboard

Een van de dingen die ik ontzettend leuk vind om te doen en die mij even uit mijn hoofd haalt, is om iets creatiefs te doen. Dit doe ik bijvoorbeeld door een moodboard te maken. Inmiddels heb ik er vijf aan de muur hangen. Kijk in tijdschriften naar mooie plaatjes die je kunt gebruiken om een moodboard te maken. Je kunt een moodboard maken van de dingen die jij belangrijk vindt in het leven, maar je kan ook een warme moodboard maken, met warme kleuren en plaatjes. Of zelf een fashion moodboard, Alles is goed aan een moodboard, dus pak die tijdschriften, een groot blad, een schaar, lijm en ga aan de slag!

moodboard

 

 

 

(Een van mijn eigen moodboards)

Advertenties

Geef een reactie als je wilt

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s