Verhaal: stiekem verliefd

Stiekem verliefd

Met een lach op haar gezicht wordt Emma wakker. Ze denkt met een zucht terug aan haar werkweek. Ze heeft een hele leuke collega Robin, waar ze stiekem verliefd op is. Hij kijkt haar soms aan en zegt haar altijd gedag. Elke keer als ze hem ziet, krijgt ze kriebels in haar buik, bonkt haar hart net iets luider in haar borstkast en kan ze niet anders doen dan stiekem grijnzen. Met moeite weet ze dan een ‘hoi’ eruit te persen. Te gênant gewoon. Het liefst had ze hem gevraagd hoe zijn weekend was geweest, maar dat heeft ze tot nu toe nooit gedurfd. Zouden haar collega’s het in de gaten hebben. Vast niet, want ze hebben er nooit wat van gezegd. Toch is het haar gisteren gelukt om een praatje te maken met hem. Ze stonden samen in de koffieruimte en ze waren alleen. Toevallig moest ze ook een kopje koffie hebben. Ze zei hem gedag en vroeg meteen of alles goed ging met hem. Gelukkig reageerde hij meteen en hij vroeg meteen door naar haar weekend. Even hebben ze gezellig zitten praten over van alles en nog wat. Daarna zeiden ze elkaar weer gedag. De dagen daarna hadden ze elkaar nog even kort gesproken in de kantine en bij de kopieermachine. De hele week was Emma in de zevende hemel.

‘Wat is hij toch leuk’, zegt ze tegen haar vriendin Lara als ze die avond op visite is.

‘Heeft hij een eigenlijk een vriendin?’ vraagt ze aan Emma.

‘Dat weet ik eigenlijk niet. Hij komt niet zo over bij mij’.

Toch begint Emma een beetje te twijfelen, maar die twijfels zijn al snel verdwenen als ze terugdenkt aan haar gesprekken met hem. Haar vriendin kan zien dat ze verliefd begint te worden en hoopt dat het wederzijds is.

De volgende dag is het alweer vrijdag. ‘Oh nee’, denkt Emma.

Dan ziet ze hem het hele weekend niet meer. Misschien heeft hij wel leuke plannen. Helaas krijg ze die dag niet de kans om een praatje met hem te maken, omdat ze het veel te druk heeft met haar werk. Als het vijf uur is en tijd is om naar huis te gaan, vraag ze hem even snel naar zijn weekendplannen. Op dat moment komt er een jonge mooie vrouw binnenlopen en ze loopt hun richting op. Robin ziet haar ook. Hij zegt haar gedag en geeft haar een kus op haar mond. Emma is even in schok. Dit laat ze niet merken als hij haar voorstelt als zijn vriendin. Als ze de deur uitlopen baalt ze als een stekker. Hoe kon ze dat nou niet weten? Of toch wel? Zou dat de reden zijn waarom haar vrouwelijke collega’s nooit aandacht aan hem besteden? Wat voelt ze zich toch een sukkel en beetgenomen. Als ze thuis is belt ze haar vriendin Lara op en verteld haar het verhaal. Ze leeft met haar mee en stelt voor als troost om samen een meidenavond te houden en lekker te klagen over mannen. Ze stemt in en probeert die avond over haar stomme verliefdheid heen te komen.

‘Waarom overkomt mij dit altijd?’ vraagt ze haar vriendin.

‘Ach, vergeet die gast. Ooit kom je iemand tegen die helemaal volmaakt is en single, zonder dat je het meteen door hebt’. Ze geeft haar vriendin gelijk. Tot die tijd stopt ze haar liefde in haar vriendinnen en in zichzelf.

Fictie-19/12/2015

 

 

Advertenties

2 comments

Geef een reactie als je wilt

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s