Verslag Hete Pepers event in Utrecht

Op 20 september 2014 was ik, als nieuwe trainee van Hete Pepers, aanwezig op de kick off Hete Pepers event in Seats2meet.com bij Utrecht CS. Dat in samenwerking met Zin In Werk Week werd georganiseerd in Utrecht. Ook in de andere delen van het hele land werd deze week aandacht besteed aan jeugdwerkloosheid en natuurlijk konden jongeren deelnemen aan verschillende activiteiten in hun regio.

Samen met gemeente Utrecht en diverse jongeren initiatieven werd deze dag een groot succes. De jongeren konden bij binnenkomst zich meteen inschrijven voor twee workshops. De meeste van hen waren goed voorbereid en wisten al welke workshops zij graag wilden volgen. Voor een aantal was het nog even zoeken naar een passend workshop. Buiten werden jongeren door een geweldig dansteam naar het inspiratieplein begeleid om deze dag bij te wonen en hen bewust te maken van de voor hun bedoelde activiteiten en workshops.

HP Utrecht             HP Utrecht opening

Deze dag werd feestelijk geopend, er was een vraaggesprek met Mirjam Sterk van Sterk Team en een lachworkshop van Saskia van Velzen. Na de opening konden de jongeren vrij rond lopen op het inspiratieplein en in gesprek gaan met verschillende jongereninitiatieven. Zo kregen jongeren bij de Wasstraat een eigen podium op het zeepkistje, waar ze iets over hunzelf konden vertellen. Verder konden jongeren hun CV laten checken, een professionele foto laten maken voor bijvoorbeeld LinkedIn, iets vertellen over deze dag bij Werken.fm, in gesprek gaan met Young Ambition over hun ambities en talenten en konden zij hun 21st century skills in kaart brengen bij Hete Pepers.

Daarna volgden de workshoprondes, die druk werden bezocht door de jongeren. Er waren diverse workshops op gebied van ontdekken wat je wilt, jouw talenten en hoe je die kan inzetten, 21st century skills, ondernemen, solliciteren en buddy talk. Een van de leuke dingen aan het volgen van workshops op deze dag, is dat je in contact kom met andere jonge werkzoekenden en verhalen kunt delen met elkaar. Ook kan een workshop je motiveren en inspireren om meer uit je zelf te halen of echt bewust na te denken over wat je echt wil. Een van de dingen die mij erg heeft geholpen bij mijn zoektocht naar een baan, is om iemand te hebben die je daarbij helpt en motiveert. Bijvoorbeeld een coach of een andere professional. Die je een zetje in de juiste richting geeft en je helpt bij het schrijven van sollicitatiebrieven en het zoeken naar vacatures of een werkervaringsplek.

HP Utrecht Wasstraat  HP workshop

Na veel kennis en inspiraties te hebben vergaart, werd deze dag afgesloten met een mooi optreden van Valentina Elèni. Zelf hoop ik dat de jongeren wat aan deze dag hebben gehad en meer gebruik zullen maken van regionale initiatieven op gebied van jeugdwerkloosheid. Jonge werkzoekenden zijn het waard om meer uit zich zelf te halen en met een grote portie zelfinzicht en positiviteit de arbeidsmarkt te betreden!

Meer informatie over Hete Pepers? Kijk op hun website: http://www.hetepepers.nl

Advertenties

One comment

Geef een reactie als je wilt

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s